Project

3D-visualisatie Biogas Upgrading System

De werkzaamheden

– Grafische vormgeving
– 3D-modelling
– 3D-animatie
– Audio design

Briefing

De energiemarkt is veranderd. Groen gas (ook wel biomethaan genoemd) wordt steeds interessanter. Het gas is een schone brandstof, CO2-neutraal en zonder deeltjes. Een goed alternatief voor fossiele brandstoffen.
Voor bedrijven die groen gas willen gebruiken, heeft Bright Biomethane de oplossing. Het bedrijf maakt biogasopwerkingssystemen. Dit zijn installaties die biogas uit bijvoorbeeld mest of organisch afval, omzetten in biomethaan. Het groene gas kan vervolgens worden gebruikt in bijvoorbeeld het aardgasnetwerk. Zo kan er op gekookt worden en kan het gebouwen verwarmen. Maar het gas kan ook als brandstof (CNG) gebruikt worden voor auto’s die op aardgas rijden.

Om de werking van een biogasopwerkingsinstallatie duidelijk te maken, wilde Bright Biomethane een 3D-visualisatie. Slim, want een 3D-film kan eenvoudig en helder lastige processen uitleggen. Ik ben voor hun aan de slag gegaan. Het resultaat is een film met een overzichtelijke en eenvoudige uitleg van het filterproces. Bij elke stap in het proces van biogasopwerking wordt een korte uitleg gegeven. Zowel over de werking van de installatie als de invloed die het heeft op de energiemix. Omdat sommige systemen erg complex zijn, heb ik in de film ook gebruik gemaakt van een schematische weergave. Dit zorgt ervoor dat de film voor iedereen te begrijpen is. En dat is een must, want de film wordt ingezet als marketingmiddel op de website van het bedrijf en via social media.