Klant

Saxion Hogescholen

Project

Promotiefilms Research Mapping

De werkzaamheden

– Concept
– Graphic design
– Motion graphics

Briefing

Als je als hbo-student gaat afstuderen moet je een onderzoek doen. Soms is het lastig om deze onderzoeksfases door te komen: wat is het doel van je onderzoek, wat is de achtergrond van het bedrijf dat je gaat onderzoeken, wat wordt je hoofdvraag, etc.
Saxion Hogescholen bedacht daarom Research Mapping; een tool die hbo-studenten helpt bij het doen van hun onderzoek. Het lectoraat van de afdeling Kunst en Techniek vroeg mij een promotiefilm te maken voor de tool. De film moet studenten informeren en enthousiast maken over Research Mapping.

Ik heb geprobeerd een verhaal te vertellen vanuit een afstuderende studente die vastloopt in haar onderzoek. Wat kan Research Mapping voor haar kan betekenen, wat zijn de voordelen en hoe werkt dit ‘kaartspel’?
De film is vertaald naar het Engels zodat ook buitenlandse studenten bereikt kunnen worden. Inmiddels wordt Research Mapping ingezet bij elke studie van Saxion Hogescholen. Daarnaast is de tool zo in trek dat er gesprekken zijn om het ook in te zetten bij andere hogescholen in Nederland.